Mörk

Lax i ugnen | Bra vardagsmat för hela familjen 

Prenumerera
visningar 13tn
87% 267 38

Det här är en lax i ugnen med krispigt örttäcke, potatismos och stekt broccoli.
Videon är i betalt samarbete med WW ViktVäktarna. Prova WW ViktVäktarna kostnadsfritt 4 veckor: bit.ly/3dSd8TT

Ingredienser:
800 g potatis
500 g lax
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
3 msk ströbröd
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad basilika
4 msk riven parmesan
Citronskal
1 dl mjölk (0.5%)
Ev lite flytande margarin eller smör
Broccoli
Salt \u0026 peppar

Och ugnen ska vara på 200 grader :)

Prenumerera: bit.ly/1EqRue2
Bli MEDLEM och få mer material: selosk.info/name/SGH...
Facebook: MatgeekSE
Instagram: johanhedberg
Nyhetsbrev: eepurl.com/w4kJr

Publicerades den

 

11 apr 2021

Dela:

Videowebbadress:

Ladda ner:

Läser in.....

Lägg till i:

Lägg till i
Titta senare
Kommentarer 0   
Helena Østh
Helena Østh Månad sedan
Du är Klart bästa samarbetet Viktväktarna gjort på länge! Heja Johan, glöm inte min granola-önskan. 😀👌
YOUTUBEHUSET
YOUTUBEHUSET Månad sedan
Du ser sjukt sliten ut också
Jonatan Horvath
Jonatan Horvath Månad sedan
Vad kul att du börjat med WW! Själv gjorde jag min viktresa 2019-2020. På 9 månader dumpade jag 59kg som mest. Nu försöker jag behålla vikten också :)
Catharina Fröjdh
Catharina Fröjdh 2 månader sedan
Hej Johan, var har du köpt dina bleckplåtar någonstans? Har letat men hittar inte något liknande.
Owerwatch Highlight
Owerwatch Highlight 2 månader sedan
Så nära 300.000 nu
Daniel Andersson
Daniel Andersson 2 månader sedan
Var du köpt dom trevliga brickorna/blecken du använder i denna videon?
Emanuel
Emanuel 2 månader sedan
Typ hälften av videons tid var ägnad åt sponsormeddelandet. Det är mycket med tanke på hur simpelt receptet är. Känns som att receptet och videon är en eftertanke och bara finns för att samarbetet ska existera.
Nick Sebastien
Nick Sebastien Månad sedan
@Michiko Avellino Det var ju som jävlen. Arr jo telling mi that its nat fejk and that itt gifs you varjus?
Mattias Andersson
Mattias Andersson 2 månader sedan
Johan.. Jag förstår helt och hållet att du måste fixa sponsorer till videos och självklart ska du fortsätta med det, men snälla, skippa skitsnacket om att du använt produkterna/appar etc i flera månader innan och vips så står dom där som sponsor. Jag fattar att det låter mer trovärdigt men personligen tycker jag det är helt okej att bara berätta om vad produkterna har för fördelar och vad dom står för. OCH DETTA ÄR INGET HAT, jag tycker verkligen att du gör ett kanonjobb och löser bra content veckorna i ända, det var bara en tanke som slagit mig i en del sponsrade videos!❤️
Mattias Andersson
Mattias Andersson 2 månader sedan
@Rasmus Hagman Jag har aldrig nämnt eller uttryckt mig på ett sätt som gör att jag skulle gömma mig bakom ”det är inget hat” det är ju något du har sagt att jag gör vilket skulle resultera i ett ”skäms” från herr Johan. Och allt är en tolkningsfråga, hur någon tolkar det jag skriver kan jag inte rå för, blir det fel så blir det fel men att det skulle leda till att man har rätten att sätta sig över folk finns inte i min värld. Både du och Johan har gått ifrån ämnet och sagt åt MIG vad jag ska göra och detta för att jag har en åsikt som inte passar honom, och iom att han är i den positionen han är så passar det tydligen inte dig heller. (Han har fru och barn så det är ingen idé) Tack och hej, hälsa dom du tror är dina kompisar!
Rasmus Hagman
Rasmus Hagman 2 månader sedan
​@Mattias Andersson Jag antar ingenting, du säger ju rakt ut att det är det du gör. Han ska inte ta illa upp av att du förolämpar honom för att du inte menar något hat. Det är dina ord och inte mina. Mitt sociala liv behöver du inte oroa dig för, jag har gott om vänner som till skillnad från dig har vett på behandla folk med vänlighet och respekt. Fokusera du på ditt istället.
Mattias Andersson
Mattias Andersson 2 månader sedan
@Rasmus Hagman Men nu gör du ju isåfall samma sak som mig då som skulle vara så otroligt fel? Du antar ju då att jag skulle gömma mig bakom ”det är inget har” vilket inte är fallet för mig. Då ska jag alltså ha befogenhet att säga åt dig att skämmas nu? Nej, det är inte så det fungerar, men du och Johan kan fortsätta med att slänga ur er sådana saker och se hur många som tex vill umgås med er bortom karriär osv. För sanningen är ju här att du inte hade brytt dig om där inte hade stått 299tn prenumeranter. Sitt ner i båten.
Rasmus Hagman
Rasmus Hagman 2 månader sedan
​@Mattias Andersson Du kan inte förolämpa någon och sedan gömma dig bakom att "det är inget hat". Om du snackar skit om folk kommer de ta illa upp och det är en helt naturlig reaktion. Du ska inte skämmas för att du har en åsikt. Du ska skämmas för att du utan belägg anklagar någon för att vara oärlig. Du får tycka och tänka vad du vill men den friheten är inte unik för dig utan andra människor står fria att tycka och tänka vad de vill om dina åsikter. Typ som att tycka att ditt ursprungliga inlägg var otrevligt och inte borde skrivits från första början.
Mattias Andersson
Mattias Andersson 2 månader sedan
@Rasmus Hagman Jag gnäller verkligen inte, men vi bor i ett land där man får tycka och tänka vad man vill och det var det jag gjorde och blev bemött av en ton av en översittare som säger till mig att jag ska skämmas för att jag tycker något. Jag skrev mycket tydligt att detta inte var hat av något slag och att då bemöta det med tex då att jag ska skämmas är fruktansvärt osmakligt av honom. Och med tanke på hur han reagerade så blir det jag skrev inte mindre trovärdigt direkt. Tror snarare att jag träffade mitt i prick och han går direkt i försvarsställning och skickar skit på mig, befogat eller inte det vet jag inte, men skit skickade han tillbaka och det säger en hel del.
NIKLAS
NIKLAS 2 månader sedan
Du har säkert fått denna fråga tidigare men kan du göra ett köttbulle test av färdiga köttbullar? Det skulle vara intressant vad du tycker och en rolig vedio att kolla på. Du är grymt bra 👍🏻
Matgeek
Matgeek 2 månader sedan
Bra förslag! Det ska jag så klart ordna! :)
Jo We
Jo We 2 månader sedan
Bättre med lax i ugnen än en bulle i ugnen!
Tompa Jay
Tompa Jay 2 månader sedan
Det känns som du är en aning stressad i denna video Johan? Annars ett helt trevligt recept, som givetvis skall testas när andan faller på!
Christian G-berg
Christian G-berg 2 månader sedan
Tackar! Enkla, snabba men trevliga vardagsrecept är alltid välkomna! :-)
Tarva Gård
Tarva Gård 2 månader sedan
Underbart enkelt och gott recept 👍
Elin Wing
Elin Wing 2 månader sedan
Det godaste moset innehåller grädde och en klick smör ☺️🥔
Johannes Pettersson
Johannes Pettersson 2 månader sedan
Visst är det så, men inte det som var poängen. Det är godare med en gräddig oxfilépasta och ett glas rött också 😁
Matgeek
Matgeek 2 månader sedan
Javisst gör det det. Men det kan bli lite väl mycket kalorier för att njutas av ofta.
Peter Lidén
Peter Lidén 2 månader sedan
Gott👍
Zirie
Zirie 2 månader sedan
Broccolistammen är GULD, så mycket godare. Hur kunde vi kasta dem i så många år. :-D 6 år sedan serverades jag detta på restaurang och sedan dess tar vi alltid vara på dem.
Tony John
Tony John Månad sedan
Hej ängel, jag är glad att se dig här 🤝 Det här är verkligen 🌷🌹🙏. Du har en mycket vacker samling foton. +1 (413) 3274264 Jag tror att du är en snäll och uppriktig kvinna. Jag heter Tony! Jag vill vara din vän, lägg till mig
Matgeek
Matgeek 2 månader sedan
Men eller hur! Den är ju liksom mycket fastare och tuggtacksam.
WW ViktVäktarna
WW ViktVäktarna 2 månader sedan
Vi är så glada för samarbetet med dig! Grym video och det är så roligt att du får hjälp av vårt program och vår suveräna app. Hälsningar teamet på WW ViktVäktarna
Matgeek
Matgeek 2 månader sedan
Aaaaah :D
simon Gustafsson
simon Gustafsson 2 månader sedan
De här med lax, när ska vi börja prata om odlad lax. Jag har aktivt tagit avstånd med odlad lax och att köpa vildfågnad lax är ju inte så hållbart med tanke på frakten mellan Alaska och Sverige. Och ekologisk lax är ju lyx men också odlad ! Jag tycker du borde göra ett program om detta och visa lite bra alternativ och goda rätter. :) hare kanin / Simon
Jari Björklund
Jari Björklund 2 månader sedan
@onlypure9 du har så rätt! Mikael Frödin blev åtalad efter att filmat laxkassarna, i Norge vill man inte att sanningen ska komma fram. Bojkott kanske skulle hjälpa... Kolla upp det där bättre matgeek!
onlypure9
onlypure9 2 månader sedan
@Matgeek Rekommenderar dig som bryr dig om miljön att kolla på seaspiracy på netflix, du kommer bli chockad
Matgeek
Matgeek 2 månader sedan
@simon Gustafsson Just det där med tillsatserna för att förhindra sjukdomar stämmer inte. Det är superhårt reglerat vad de får ha ner i vattnet och till råga på allt är det dyrt vilket gör att de hellre ser till att fisken håller sig frisk.
simon Gustafsson
simon Gustafsson 2 månader sedan
@Matgeek ja klart den utvecklas men laxen/regnbågen är fortfarande matade med trålade havsbottnar och mycket tillsatser för att hindra sjukdomar i odlingarna m.m. Nä jag väljer avstå. Trevlig måndag på dig.
Matgeek
Matgeek 2 månader sedan
Samtidigt är väldigt många av fördomarna kring odlad lax föråldrad. Den påverkar inte alls sin kringmiljö lika mycket som för ett antal år sen och energiläckaget är minimalt. Jag äter den utan dåligt samvete.
Nilla S
Nilla S 2 månader sedan
Har precis börjat med viktväktarna. Idag började jag på v 2. Och det finns så mycket gott att välja på bland recepten. Så detta kommer inte bli några problem att följa.
Nilla S
Nilla S 2 månader sedan
@Matgeek Det ska jag göra 😃
Matgeek
Matgeek 2 månader sedan
Spännande! Du får hålla oss uppdaterade hur det går för dig :)
Kazawa
Kazawa 2 månader sedan
Blev så himla hungrig nu
John J
John J 2 månader sedan
Schysst recept! Däremot är det något missledande att kunna konsumera frukt och ägg fritt, även de innehåller kalorier. Ser fram emot flera sunda recept!
John J
John J 2 månader sedan
​@Matgeek Som sagt, passar perfekt för den som helt enkelt vill ha lite hälsosammare val till vardags och ej har tid för att räkna kalorier. Däremot, är målet att gå ner i vikt samtidigt som man vill få ut maximalt av de "poäng" man har kvar i appen, spelar det ingen roll om det är 1 ägg eller 1 äpple i slutet av dagen, hamnar man över sitt energibehov så sätter man krokben för sig själv. Därför är det aldrig ett livsmedel i sig man kan skylla det på, återigen varför dieter som LCHF och liknande ger en felaktig bild (samt att de kapar viktiga mikronäringsämnen^). Av vad jag vet så är det just det som WW inte gör tydligt för många, energi in och ut oavsett livsmedel. Väldigt kul att du visar hur det inte behöver vara komplicerat och tidskrävande att göra bra val, ser fram emot flera videos!
Matgeek
Matgeek 2 månader sedan
Jag kan förstå att man tycker det är smartare att räkna kalorier MEN, när jag var 20 år hade jag kanske orkat det. Skälet till att ViktVäktarna funkar så bra är att det är lätt att förstå samtidigt som det ger resultat. Det är klart att om jag trycker i mig 40 ägg på en dag så är det inte optimalt, men det orkar ju ingen. Samtidigt är ägg något av det bästa man kan äta ur näringssynpunkt samtidigt som det är så smidigt att ha med sig ett par kokta ägg som mellanmål. Frukt är väldigt svårt att äta sig tjock på. Lägg till att det innehåller mängder med fiber och näringsämnen som gör nytta. Då är vinsten enorm. Jag ser ibland andra tips kring hur man ska hålla vikten där man kapar sånt som kroppen mår bra av. Det är skönt att slippa här. Det är som att ViktVäktarna är anpassade för hur verkligheten ser ut och därmed orkar man också göra det över längre tid.
John J
John J 2 månader sedan
@Jacob Persson Precis så, energi in och ut, oavsett ägg eller frukt! Sen kan det säkert vara en bra resurs för gemene man som enbart vill ta del av lite hälsosammare val och inspiration.
Jacob Persson
Jacob Persson 2 månader sedan
Ellerhur, Viktväktarna känns som en dum och dyr omväg till att eventuellt gå ner i vikt, räkna hur många ha kalorier du äter och hur många du bränner, det är allt som behövs.
Johan Kristersson
Johan Kristersson 2 månader sedan
Är det 4 veckor som du säger i videon eller 4 månader som det står i beskrivningen?
Matgeek
Matgeek 2 månader sedan
4 veckor. Jag har skrivit fel. Tack!
Rosanna Delling
Rosanna Delling 2 månader sedan
SÅ himla gott!
Nästa
Äppelpaj i en AirFryer
14:51
see you soon
1:39
visningar 2,8mn